Schrijf s.p.e.c.i.a.a.l. met deze checklist

“Copywriter? Da’s precies wel een speciaal beroep hé.” Of “Copywriter, moet ge daar iets speciaal voor gestudeerd hebben?” Of “Is dat dan zoveel specialer, als een copywriter mijn teksten schrijft?”

Ja, nee en ja.

Ik durf zelfs te stellen: ik vind álles aan mijn beroep speciaal. De interessante klanten en hun verhalen, de uiteenlopende en unieke projecten, de onversneden rake teksten die ik dagelijks uit mijn klavier pers.

Maak elke tekst s.p.e.c.i.a.a.l.

Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat die teksten keer op keer speciaal zijn. Of liever: s.p.e.c.i.a.a.l. , waarbij de letters staan voor de basiskenmerken van een goede tekst:

Schrijf speciaal, een handige checklist bij teksten schrijven

Toeval? Banee! Ik heb een hele avond zitten woordpuzzelen om tot een catchy letterwoord te komen. Geef toe, het is aardig gelukt, right? Ook een beetje onder begeleiding van dit lekkers… 😉

Maar wat mij nog gelukkiger maakt: dit ezelsbruggetje helpt ook jou vooruit! Je maakt er je teksten heel eenvoudig beter mee.

Leg deze checklist naast je eigen teksten en analyseer: waar moet ik schrappen, vervangen en bijschaven om daadkrachtig en authentiek over te komen?

Allemaal goed en wel, Myriam. Maar wat wil dat dan concreet zeggen: schrijf in je eigen stijl, positief, eigentijds, correct, in ’t kort, actief, afwisselend en met lijmwoorden?

Blij dat je ’t vraagt en gelijk heb je. Zoiets schreeuwt om meer uitleg.

Aan elke letter kan ik wel een heel blogartikel wijden.

En dat, beste lezers, heb ik dus gedaan. 😎

Schrijf zelf je teksten – like a boss!

In deze acht blogartikels gooi ik al mijn vakkennis te grabbel en gaan we dieper in op elke letter van de s.p.e.c.i.a.a.l.-checklist. Met flink veel uitleg en voorbeelden, zodat je nadien zelf aan de slag kan. Like a boss!

PS: Schrijf dit ezelsbruggetje alvast als reminder op een post-it. Of mail het als schrijftip naar al je medewerkers. 😉

Veel succes ermee!

Toch liever eens babbelen?

Magische SEO-copywriter nodig? Myriam Beeckman tovert jouw copy om!

Let’s magically connect!

Myriam is al jaren verslaafd aan twee dingen: schrijven en het web. Zo werd ze op geheel organische wijze SEO-copywriter én SEO-copytrainer. Ha! Als omnihongerig wezen is ze continu op zoek naar de nieuwste SEO-trends. Daarmee helpt ze haar klanten en cursisten scoren online. Naar verluidt komt er zelfs magie bij kijken, yep!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.