Hoe kan een freelance copywriter mij helpen?

Ja zeg, wat kan ik eigenlijk voor je betekenen?

Twee dames aan een desk

Vorige week liep ik langs bij de bank. Zitten er twee dames aan de desk. Vraagt de ene wat mijn beroep is. Ik antwoord fier freelance copywriter’. Fronst de andere de wenkbrauwen en vraagt nieuwsgierig: ‘Tiens, een copywriter, wat is dat eigenlijk?’

Best moedig van die dame. Tot een jaar geleden was ikzelf ook nog nooit een freelance copywriter ‘in het echt’ tegengekomen. Dus ik kan me voorstellen dat de doorsnee mens zich maar moeilijk een beeld kan vormen van wat wij precies doen.

Ik vertelde de dames dat alle foldertjes op hun desk, alle affiches aan de muur en alle tekst op hun website hoogstwaarschijnlijk door een copywriter werden geschreven. Maar dan wel een copywriter die voltijds op de dienst Communicatie van de bank werkt. Uiteindelijk doet een freelance copywriter hetzelfde, zij het op zelfstandige basis.

Specialist freelance copywriter

Elke freelance copywriter heeft zo zijn specialisaties: de schrijfprojecten waar hij zich het best bij voelt en die hij ook als de beste kan. Niet iedere copywriter schrijft graag webteksten bijvoorbeeld. Ook al omdat dit ondertussen heel wat specifieke vaardigheden en kennis vereist.

De ene is een kei in short copy, terwijl de ander veel liever long copy schrijft.  Dan is er ook nog vertaalwerk, redigeerwerk, zakelijke communicatie, SEO-copywriting en allerlei andere tekst.

Ben jij als ondernemer op zoek naar een freelance copywriter, kies er dan niet lukraak eentje uit. Ga eerst na wat zijn specialiteit is en kijk of dit overeenkomt met wat jij precies nodig hebt.

Jouw freelance copywriter aan huis

‘Ja maar’, hoor ik je denken, ‘stél nu dat ik jou voor een opdracht inhuur, wat levert mij dat op?’ Dan antwoord ik ten eerste ‘meer tijd‘. Want goede teksten bedenken en schrijven -dat heb je zelf ook al ondervonden- dat gaat niet van 1-2-3. Dus wat als je jouw reclame of websitevulling zorgeloos kan overlaten aan een freelance specialist?

Ten tweede neem je ook een hoogstpersoonlijk klankbord in huis. Want een copywriter doet meer dan schrijven alleen. Hij leert jouw bedrijf van top tot teen kennen en kruipt daarbij graag in jouw hoofd. Samen bepalen jullie veel meer dan de inhoud op papier. Voor wie, met welk doel en met welke toon? Welke marketingstrategie rollen jullie samen uit?

Al dat denkwerk zal uiteindelijk ook lonen. Want met de juiste strategie en de juiste woorden zullen meer klanten je zaak en producten positief opmerken. Meer nieuwsgierige blikken voor de vitrine en op je website, meer volk in de winkel, meer geld in de kassa.

En dat was uiteindelijk toch wat je voor ogen had, niet?

Copywriter in Wetteren en ver daarbuiten

‘Allez, de commerciële afsluiter is daar…’

Dus, beste ondernemer, zit je al een hele tijd verveeld met je websiteteksten en online marketing? En ben je nog niet helemaal overtuigd om deze freelance copywriter in huis te halen?

Dan stel ik voor dat we vrijblijvend een babbeltje doen om te zien wat jij erbij kan winnen.

Ziezo. Dat was zo erg nog niet. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.