Deze authentieke contentstrategie covert een jaar zonder schrijfzorgen

SEO-copywriter Myriam Beeckman kijkt bedenkelijk. Een authentieke contentstrategie? Cut the crap!

Content voor je blog, sociale media, nieuwsbrief, website… Waar blijven anderen het toch halen? Hun content lijkt wel te kaderen in een groter plan? En heel waarschijnlijk is dat ook zo.

Maar eerst en vooral: proficiat! Want je wíl schrijven, van je laten horen. Je wil ‘out there’ zijn en meer nog: impact maken. Zei ik verkopen? Absoluut niet. Al is dat wel het logische (en plezante) gevolg van de authentieke contentstrategie die ik je hieronder verklap.

Zelf uitgewerkt en getest, jawel! 😁

Wat wil jouw ideale klant lezen van jou?

Dat is de centrale vraag. Van JOU dus, en van niemand anders. Het internet staat propvol crappy content, eindeloos herkauwd tot smaakloze pulp. Je zou die kunnen ‘lenen’… en dat zou je veel tijd besparen, awelja.

Maar zit jouw unieke ondernemersziel er dan in? Nope. Leren we jou en jouw business beter kennen zo? Integendeel. Je valt niet op, springt niet uit die overbevolkte, grijze massa.

En jouw prospects? Die scrollen onverschillig verder.

So, cut the content crap!

cut the content crap

Unieke content vertrekt vanuit jezelf

Logisch, want jij brengt JOUW verhaal. En wat wil je daarmee bereiken? Wat is JOUW primaire doel? Dat prospects jou en jouw business waardevol genoeg vinden om klant te worden. Toch?

Wat JIJ wil dat jouw ideale klant te weten komt:

 • WIE je bent,
 • WAARVOOR je staat,
 • WAT je precies doet,
 • HOE je te werk gaat,
 • WAAROM hij voor jou kiest.

Deze basisvragen zijn de kapstokken waarvan ik vertrek bij mijn eigen contentstrategie en die van mijn klanten.

Niet toevallig vallen ze samen met jouw bedrijfsidentiteit, jouw missie, jouw aanbod, jouw werkmethode en jouw USP’s (unieke verkoopsargumenten).

Yep, it all comes down to this!

Want dit is wat jou en jouw business zo uniek maakt. En dat wil je dus ten eerste verkondigen met je contentstrategie. Ten tweede verpak je die boodschap zodanig dat jouw ideale klant er helemaal happy van wordt. Je stemt je boodschap af op wat hij wil.

Hoe je zo’n authentieke contentstrategie uitdoktert? Ondernemers die me al wat beter kennen, weten dat ik stapelzot ben van stappenplannen, du-uuus…

Copywriter tarief

Jouw authentieke contentstrategie in 3 stappen

Heilig overtuigd ben ik, dat je op deze manier tot authentieke content komt die 100 % de kracht van jouw bedrijf uitstraalt. Content die aantrekt, boeit en overtuigt. Content die niemand anders kán schrijven dan jij (of je copywriter, of course).

Tijd voor een brainstormsessie, hier en nu. Wat denk je?

STAP 1 – De hoofdboodschap

Neem een groot blad (if not now, when?) en zet deze vijf vraagwoorden wijd verspreid over het blad: WIE, WAARVOOR, WAT, HOE en WAAROM.

Noteer nu rond elk woord alles wat er in je opkomt, zoveel mogelijk. Gun jezelf de tijd om dieper na te denken. Ik doe ondertussen mee met jou…

En kijk, zo ziet mijn “wie” eruit:

WIE is MYRIAM?

 • Magische schrijfkracht voor ondernemers
 • Enthousiaste SEO-copywriter
 • Meedenkend klankbord voor branding & marketing
 • Creatieve taalexpert Nederlands & Engels
 • Trouwe SEO-copypartner & online marketing

Elke bullet is in wezen een hoofdboodschap die je wil meegeven aan je lezer, right? En elke boodschap kan je op verschillende manieren verpakken: als blogartikel, socialmediapost, e-book, nieuwsbrief, reclamedrukwerk… you name it.

STAP 2 – De verpakking

Focus nu op elke bullet apart en noteer zoveel mogelijk van die “verpakkingen”. Neem desnoods een nieuw blad. Ga er lekker bij zitten, hangen, liggen… en geef je creatieve geest helemaal vrij spel. Geen idee te groot of te gek!

Zelf focus ik even op “creatieve taalexpert”. Ik stel mezelf dus de vraag:

Welke interessante content kan ik maken voor mijn ideale klant?

 • Blogartikels/tutorials rond “hoe schrijf je professioneel?”
 • Wekelijkse taaltips op sociale media
 • Een e-book rond de meest gemaakte taalfouten
 • Een beknopte spellinggids voor ondernemers
 • Relevante klantencase + testimonial op website & sociale media
 • Euhm…


Kom je vast te zitten? Dan heb ik nog deze gouden tip voor jou: vraag gewoon aan jouw ideale klant met welke content je hem ongelofelijk veel plezier doet (lees: waarde schenkt).

Trouwens, dit eigenste artikel is op die manier tot leven gewekt.

STAP 3 – Authentieke brokjes content

Bij jouw mindmap merk je nu dat sommige bullets al een uniek stukje content voorstellen. In mijn geval zijn dat het e-book, de spellinggids en de klantencase. Maar de blogartikels rond “hoe schrijf je professioneel?” zijn nog niet concreet gemaakt.

En hoe zit dat bij jou?

Elke bullet uitwerken tot waardevolle en authentieke brokjes content, dat doe je dus in deze derde stap. Je gaat zelf zover je wil en kan. Niemand zegt dat je al die content NU al moet schrijven en publiceren, banee.

Deze contentstrategie is je houvast. Je hebt al jouw unieke ideeën nu verzameld. In een volgende fase ga je ze inplannen en effectief uitschrijven.

Zo kwam ik vorig jaar al op het idee om een blogreeks te maken rond de letters van het woord “speciaal”. Elke letter is gewijd aan een basiskenmerk van een professionele tekst, goed voor acht uitgebreide blogartikels. Die schreef en publiceerde ik op mijn website over een periode van 6 maanden. Ik deelde ze op mijn sociale media en nam ze op in mijn nieuwsbrieven.

Met andere woorden: een half jaar gecoverd met maar één “verpakking” van één “hoofdgedachte”. Yep, ook ik heb nog véél bullets te gaan. 🤩

Wil je s.p.e.c.i.a.a.l. leren schrijven, lees dan hier gerust verder.

Ondertussen heb je al enkele bullets in je contentstrategie genoteerd om grondig uit te werken.
Genoeg om een volledig jaar te coveren, denk je?

Laat het me weten, ik hoor het graag.

Vragen of comments? Shout, shout… let it all out!

Magische SEO-copywriter nodig? Myriam Beeckman tovert jouw copy om!

Let’s magically connect!

Myriam is al jaren verslaafd aan twee dingen: schrijven en het web. Zo werd ze op geheel organische wijze SEO-copywriter én SEO-copytrainer. Ha! Als omnihongerig wezen is ze continu op zoek naar de nieuwste SEO-trends. Daarmee helpt ze haar klanten en cursisten scoren online. Naar verluidt komt er zelfs magie bij kijken, yep!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.