Lok meer websitebezoekers in 1-2-3!

Gefeliciteerd met je website! Hij is ongetwijfeld flashy, sexy en very fancy pancy. Maar is hij ook hot? Leveren jouw centen wat meer op dan die paar kliks van tante Rita en nonkel Roger?

Natuurlijk wil je ook nieuwe klanten lokken. Het liefst maandelijks en zoveel mogelijk. Maar met die mooie website alleen kom je er dus niet.

Stap 1 • maak je website SEO-proof

Potentiële klanten zijn niet de enige bezoekers op je website. Een van de eerste en zelfs hooggeëerde bezoekjes is voorbehouden aan koning Google, de zoekmachine of search engine (SE). Het is aan jou om die zo blij mogelijk te maken: optimization (O).

Waarom SEO?

Google komt dus kijken of de structuur van je website logisch in elkaar steekt, of je pagina’s gevuld zijn met relevante en herkenbare zoekwoorden en of je inhoud leesbaar genoeg is voor zijn trouwe zoekrobotjes. Want die komen regelmatig terug om de hele inboedel opnieuw te scannen.

Zo beland je in die befaamde Google ranking tussen de zoekresultaten die mogelijke klanten te zien krijgen. Hoe blijer Google is met de inrichting van je website, des te hoger je scoort in die ranking en hoe vlugger mensen de link naar jouw website zullen zien.

SEO-tip!

Dat stinkt naar heel wat trek- en duwwerk? You bet ya! Iedereen wil natuurlijk op die eerste zoekpagina belanden en het gaat er soms niet echt koosjer aan toe.  Laat je in ieder geval goed bijstaan in deze materie of verdiep je er zelf wat meer in.

Stap 2 • blog veel en klantgericht

Ik zei al dat koning Google zijn zoeklakeien regelmatig uitstuurt naar je website. Dat is ook om te zien hoeveel inhoud er telkens bijkomt. Want, redeneert Google, een website met groeiende inhoud is een betrouwbare bron van informatie.

Hoe bloggen?

Bloggen is dus absoluut de boodschap. En je doet dat het best maandelijks of beter nog tweewekelijks. Veel bloggen? Geen probleem! Dan lullen we toch gewoon wat rond de pot… Mis! Ook dat zaakje stinkt en Google ruikt het, o jawel. Daarbij, laat ons vooral onze echte klanten niet vergeten. Die willen we toch iets geven waardoor ze gegarandeerd terugkomen?

Blogtip!

De bedoeling van bloggen is dus om eruit te springen en kwaliteit te leveren, zodat potentiële klanten er wel degelijk iets aan hebben. Zodat ze doorklikken en steeds terugkomen, geboeid blijven en uiteindelijk een trouwe klant worden.

Stap 3 • post slim op social media 

Dat ook nog? Awelja, nu meer dan ooit zelfs. Het goede nieuws is dat je waarschijnlijk wel een persoonlijk Facebookprofiel hebt. Heb je er ook al één op LinkedIn? Prima. En een Instagramaccount? Schitterend!

Smuk je profielen op

Deze drie platformen zijn al genoeg om je website volop te promoten. Moet je nog een account aanmaken op één van deze drie, doe dat dan vlug en kom daarna hier verder lezen. Klaar?

Vanuit je persoonlijke profiel in Facebook maak je nu een bedrijfspagina. Je vult die hélemaal met kwaliteitsvolle inhoud. Je website staat er ondertussen vol van, dus ga daar gerust wat tekst halen. Gebruik dezelfde foto’s, trek je huisstijl door.

Ook op LinkedIn maak je een bedrijfspagina aan volgens dezelfde methode als bij Facebook. Instagram werkt voorlopig nog een beetje anders. Daar maak je van je persoonlijke profiel een bedrijfsprofiel (dus geen pagina). Dat doe je via je instellingen.

Social mediatips!

Tijd om te posten! Ga je voor die constante flow van nieuwe klanten, dan vergt dit wel wat discipline. Maar besef dat jouw social media de uitstalramen zijn van vroeger, waar mensen voorbij swipen en terugscrollen omdat ze iets opvallends hebben gezien… uiteindelijk klikken ze door tot aan je website. En dat wil je bereiken!

Je post het best wekelijks en zo gevarieerd mogelijk. Een goede tip hierbij: maak vooraf een social mediakalender. Dan hoef je die alleen nog maar te volgen. Tijdswinst! Wat ga je wanneer posten en in welke vorm? Er zijn zoveel toffe tools: ontdek en experimenteer. Verras je publiek, deel waardevolle weetjes en links en laat tante Rita en nonkel Roger zoveel mogelijk delen en liken.

Zo lopen die nieuwe klanten binnenkort je websitedeur helemaal plat. Beloofd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.