Je eigen WordPress website maken, is dat moeilijk? Absoluut niet! Je hoeft geen programmeur te zijn om je eigen virtuele plekje te veroveren. Kost het veel tijd om een degelijke website te bouwen? Dat nog wel, ja.

En als jij de tijd of de know-how niet hebt, dan schakel je toch gewoon vakkundige hulp in. 😉

Een WordPress website

Werkelijk, het is poepsimpel om zelf een website te lanceren én die draaiende te houden. Tal van providers bieden online tools en thema’s aan. Ik werk het liefst met WordPress. Al van gehoord?

Dit platform is wereldwijd het meest gebruikte en wat mij betreft ook het meest gebruiksvriendelijke. Met een logisch dashboard en oneindig veel functies waarmee je snel en eenvoudig zélf je website up-to-date houdt.

Bouw eenvoudig een WordPress website
Voor “Bij de Baobab” kozen we voor een WordPress website met het veelzijdige Guten thema.

STAP 1: Kies je WordPress thema

Voor mijn eigen website koos ik voor het thema Edin, met een strakke indeling en handige extra’s achter de schermen. Het aantal toeters en bellen bepaal je helemaal zelf. Welk thema bevalt jou?

Nu is het zo dat we binnen de grenzen van dit thema werken. Bekijk het als bouwen met sleutel-op-de-deur: de fundamenten liggen er en de ruwbouw staat er al. Wij bouwen hierop verder en werken af naar smaak.

Of kies voor een WordPress professional

Wil je een website volledig op maat gemaakt en met een uniek design? Dan raad ik je een professionele websitebouwer aan.

Ik werk samen met deze topper: stijndemulder.be.

Stijn is WordPress expert en developer. Hij ontwerpt helemaal op maat en volgens jouw budget de website die jij voor ogen hebt. Bij hem moet je ook zijn als je een goedwerkende webshop nodig hebt.

Wil je er ook professionele SEO copywriting bij? Aha! Dat is dan weer mijn winkel.

Samen maken Stijn en ik onze gezamenlijke klanten graag gelukkig. We vormen een goed geolied duo en ja, daar zijn we best trots op. Kies je voor ons, dan krijg je twee likeminded freelancers in één klap.

STAP 2: Bouw je WordPress website

Toch liever zelf je website bouwen in WordPress? Dan ondersteun ik je graag, precies waar jij mijn expertise nodig hebt. Bijvoorbeeld: hoe begin je daar nu aan?

Wel, je wil je website zó opbouwen dat zowel je bezoekers als Google superblij zijn als ze langskomen. Want een navigeervriendelijke en SEO-gerichte websitestructuur is cruciaal voor een gezond webverkeer.

Dus kijk, samen bepalen we die structuur. Jij vertelt mij wát je precies op je website wil en ik laat zien hóe we dat in de praktijk omzetten.

Daarna zetten we alle pagina’s klaar om te vullen. O ja, ik zorg natuurlijk ook dat je website wettelijk in orde is, met een privacyverklaring, cookiebeleid en eventuele algemene voorwaarden.

STAP 3: Vul je WordPress website

Tot slot komt de belangrijkste stap: je website vullen met SEO copywriting en beeldmateriaal. Ook daarvoor zitten we samen en verzamelen we zoveel mogelijk input.

Daarna schrijf ik voor elke pagina wervelende webteksten die én je bezoekers overtuigen én Google verleiden.

Een WordPress website is als een huis

Kostenplaatje?

Ook simpel: de tijd die ik stop in begeleiden en schrijven. Dat hangt dan weer af van de grootte van je website… Je hoort het al.

Laat ons beginnen met een goed gesprek en een koffietje of twee. 😉

En eerlijk, ik maak geen geheim van mijn schrijftarieven. Een website opstarten is een groot project. Tegen dat alles is uitgelegd, vormgegeven, geschreven en gecheckt, zijn we al vlug 4 dagen verder. Akkoord?

Vergeet niet, ook jij krijgt ondertussen een privéworkshop “Werken in WordPress”. Nadien mag je me nog altijd opbellen als je effe vastzit, natuurlijk wel.

Samenwerken?

De rode draad doorheen mijn werk: een persoonlijke, gerichteeerlijke en kwaliteitsvolle aanpak:

  • Bij een eerste vrijblijvende kennismaking vertel je mij alles over je schrijfproject.
  • Ik bezorg jou een gedetailleerde offerte op basis van al jouw wensen.
  • We maken van bij het begin heldere afspraken rond werkwijze en deadlines.
  • Terwijl ik voor jou werk, hou ik je op de hoogte en vraag ik regelmatig om feedback.
Friends?