Op die eerste pagina belanden van de zoekresultaten in Google, daar droomt elke ondernemer van. Wat moet je daar precies voor doen? Ha! Je website SEO-proof maken.

Maar euh… wat is SEO eigenlijk?

Scoren in Google met seo copywriting

SEO betekent Search Engine Optimization, oftwel zoekmachineoptimalisatie.

SEO is de overkoepelende term voor heel wat hokjes die best wél aangevinkt staan, wil je bij Google in de gratie vallen. Ten eerste zijn er de websitetechnische vereisten, waarvoor ik eens vriendelijk richting de IT-collega’s kijk.

Al even belangrijk is de taalkundige SEO-checklist van je website.

SEO-copywriting dus. Yep, that’s where I come in! 😊

Waarom SEO-copywriting?

Als SEO-copywriter zorg ik ervoor dat jouw website en blog niet alleen worden gesmaakt door potentiële klanten, maar ook snel worden gevonden door Google.

De basis van SEO-copywriting vind je dan ook terug in het Google zoekvenster: de zoekwoorden. Dat zijn de termen -of eerder zinnetjes- die mensen intikken om heel snel en precies de gewenste informatie te vinden. En Google wil die mensen op hun wenken bedienen, natuurlijk.

Ik kan je geen eerste plaats beloven, maar ik garandeer je dat je website steeds hoger rankt dankzij SEO-copywriting.

Ben je een loodgieter in de regio Aalst en wil je helemaal bovenaan verschijnen als mensen “loodgieter Aalst” intikken? Helaas… voor elk zoekwoord kunnen er maar een tiental bedrijven op die eerste pagina prijken. Ik kan je geen eerste plaats beloven, maar ik garandeer je dat je website dankzij SEO-copywriting steeds hoger zal landen in de ranking.

Zoekwoorden: de heilige graaltjes van het internet

Daarom is het dus belangrijk om eerst alle haalbare zoekwoorden te achterhalen voor jóuw business, binnen jóuw branche, in jóuw regio en voor jóuw doelpubliek.

Zoekwoorden zijn de heilige graaltjes van het internet. En maak je geen illusies, het gaat er best ruig aan toe in SEO-land. Bedrijven tellen in Google Ads massa’s geld neer om te ranken op de meest ingetikte zoekwoorden. Ach, het is hun goede recht. Daarmee nemen ze ineens de (dure) shortcut die misschien mag lonen op korte termijn…

zoekwoorden zijn de heilige graaltjes van het internet

100 % garantie, voor eeuwig en drie dagen

Maar wát werkt 100 % zeker op lange termijn, voor eeuwig en drie dagen? Steengoede SEO-copywriting, tiens!

Zorg dus dat je webteksten en blogartikels geschreven en gepubliceerd worden volgens de SEO-regels. Regels die Google nota bene zélf opstelt. En al wie zich hier niet aan houdt, wordt afgestraft. Ook dat nog, zeg.

Nope, Google houdt niet van valsspelers. Je moet het allemaal maar weten.
Geen nood, ik volg het SEO-nieuws voor jou op de voet. 😉

Wat is SEO-copywriting precies?

Goed. Je weet nu wat SEO is en je beseft dat SEO-copywriting van levensbelang is om steeds hoger te scoren in Google. Maar wat doe ik dan precies voor jou? Wat houdt die SEO-copywriting nu concreet in?

Zo pak ik het aan als SEO-copywriter:

  1. Zoekwoordenonderzoek: eerst gaan we op zoek naar die juiste zoekwoorden, precies op jouw maat. Bekijk hier een visueel stappenplan.

2. Concurrentieanalyse: we analyseren hoe je belangrijkste concurrenten ranken op die zoekwoorden en stellen onszelf haalbare doelen.

3. Schrijven met zoekwoorden op de juiste plaats: ik schrijf kwalitatieve teksten met daarin de zoekwoorden en hun synoniemen netjes verwerkt. Ook in de url, de titels en de metateksten keren die zoekwoorden terug.

4. Hoge leesbaarheid: Google scant zelfs de toegankelijkheid van je teksten. Ik schrijf met begrijpelijke woorden en zinnen, niet te veel herhaling, net genoeg lijmwoorden, een duidelijke structuur… alles wat bijdraagt tot een vlotte tekst, zeg maar.

5. Metateksten & alt-teksten: Dat kleine zinnetje onder de url van een zoekresultaat? Dat is de metatekst. Ook die voorzie ik. Net als de alt-tekst bij je afbeeldingen. Daarvoor werk ik in de backend van je website.

Dus: hoe kan ik je helpen?

SEO-copywriting omvat meer dan alleen teksten schrijven. Het vereist extra technische kennis en kunde die een gewone copywriter niet altijd bezit.

Deze SEO-copywriter dus wel. 😉 Schakel mij gerust in om jouw:

  • bestaande webteksten inhoudelijk en taalkundig op punt te stellen;
  • bestaande webpagina’s helemaal SEO-proof te maken;
  • nieuwe webteksten te schrijven, op jouw maat én uiteraard SEO-proof.

Samenwerken?

De rode draad doorheen mijn werk: een persoonlijke, gerichte, eerlijke en kwaliteitsvolle aanpak.

Let's meet!