Mobile Clean ziet omzet waan-zin-nig stijgen dankzij SEO-proof website

Het Mobile Clean Team

Het verhaal van Mobile Clean begon in 2006. Toen startte Dirk De Meulemeester in Gentbrugge met een plek waar hij je wagen tot in de perfectie poetste.

Stilaan breidde de zaak uit, zowel qua aanbod als in man- en vrouwkracht: zijn vrouw Katleen Doolage kwam erbij, dan hun zoon Jonathan en tot slot ook neef Kenneth.

Na vijftien jaar mocht de buitenkant wel eens een nieuw laagje krijgen, dus kwam er een fonkelnieuwe website en branding. Daarvoor namen ze maar liefst drie experten onder de arm.

SEO-copywriter Myriam Beeckman was één van hen. Zij pende de freebie bij elkaar en schreef SEO-proof websiteteksten. Ook nu die taken met verve zijn afgerond, blijft ze een vaste waarde bij Mobile Clean.

Mobile Clean: meer dan auto’s wassen

Mobile Clean evolueerde van een veredelde carwash naar een gespecialiseerd bedrijf dat zich toespitst op car cleaning en detailing.

Ze polijsten onder meer wagens met de hand, coaten om glans en kleur te beschermen, werken krassen weg, pakken zwarte en/of roestige puntjes aan, laten een doordringende sigarettengeur vervliegen, elimineren hardnekkige vlekken op zetels, herstellen koplampen, wassen velgen, ontvetten deurstijlen en blinken de chroom op.

Dat doen ze zowel voor particulieren als voor garagehouders die hun nieuwe of tweedehandse wagens willen laten blinken als nieuw. En ze verkopen ook topkwaliteitsproducten op hun webshop voor wie graag zelf aan de slag gaat.

Het aanbod van Mobile Clean: hoogwaardige cleaning, coating & products
Het aanbod van Mobile Clean: hoogwaardige cleaning, coating & products

Waan-zin-nige omzetgroei dankzij SEO-proof website

Maar hoe kwam Mobile Clean nu bij Myriam terecht? Katleen, de administratieve duizendpoot van Mobile Clean, had Myriams naamal een paar keer horen vallen en volgde haar op sociale media.

Ze maakten kennis met elkaar op een netwerkevent en Katleen was meteen gecharmeerd door Myriams hartelijkheid. Katleen had wel al gehoord van SEO-copywriting en dacht: “We zullen dat maar doen, zeker? Dat ziet er leuk uit.”

Wist Katleen veel dat er een half jaar later geweldige resultaten zouden staan *blinken*…

  • Het aantal websitebezoekers verzesvoudigde – en nee, dat is géén typfout – van zo’n 60 naar zowat 360 mensen per maand. En dat aantal stijgt nog maandelijks.
  • Voor coating is het bedrijf van “haast onvindbaar” in Google naar “goed vindbaar” geëvolueerd.
  • De telefoon rinkelt meer dan ooit tevoren en Katleen kan het aantal mails in haar inbox met moeite meer bijhouden.
  • De freebie15 tips om je wagen krasvrij te houden – wordt gretig gedownload.
De e-gids van Mobile Clean: 15 must do's om je lak zelf in topconditie te houden
Download hier de razend populaire e-gids van Mobile Clean.

Mooi, mooi! Maar vertaalt zich dat ook in omzetgroei?

“Zeer zeker. En nog geen klein beetje ook …”, zegt Katleen met een smile tot achter haar oren. “We verkopen twee keer zoveel producten in de webshop en drie keer zoveel particulieren vinden hun weg naar Mobile Clean voor cleaning en/of coating. En dat op een half jaar tijd! Dat is werkelijk waan-zin-nig.”

We verkopen nu twee keer zoveel producten in de webshop en drie keer zoveel particulieren vinden hun weg naar Mobile Clean. En dat op een half jaar tijd! Dat is werkelijk waan-zin-nig.

Met vereende krachten scoort Mobile Clean steeds hoger in Google!

Uiteraard is dat niet alleen Myriams verdienste. Ook de business coach en de marketingspecialiste hebben daar toe bijgedragen. “Maar Myriams aandeel is niet te onderschatten. Ze weet echt waarover ze het heeft”, drukt Katleen ons op het hart.

“Myriam is helemaal thuis in die SEO-wereld. Zo was een SEO-onderzoek het eerste wat ze uitvoerde. Daarin ging ze na met welke zoektermen we al goed scoorden, met welke termen onze collega’s aan de haal gingen en welke er nodig waren om hoger in Google te scoren”, verklaart Katleen.

“Als ik het verschil in websitebezoekers én omzet zie, dan ben ik een ongelofelijke believer van SEO geworden”, getuigt Katleen. “Straffer zelfs. Als je nieuwe websiteteksten laat schrijven, maar die niet SEO-proof zijn, dan is dat weggegooid geld! En Myriam is echt een topper. Ik denk niet dat iemand anders zo veel over SEO weet.”

Zo voelt samenwerken met een vaste SEO-copywriter

Ook om mee samen te werken, is Myriam heerlijk. “Haar grote kracht als vaste SEO-copywriter is dat ze meedenkt, zich makkelijk kan inleven en aan enkele woorden genoeg heeft om mij of de zaak te begrijpen. Het leek wel of ze al vijftien jaar meedraaide bij Mobile Clean.”

“Bovendien doet ze alles met zoveel passie en enthousiasme … alsof het háár onderneming betrof. Voorts houdt Myriam zich aan haar afspraken en communiceert ze correct. Zo ben ik zelf ook en daarom klikt het ook zo goed.”

“Tot slot is ze niet te beroerd om zich voor een blog in te lezen over de wondere wereld van de car detailing. Nu ik er zo over nadenk, ik geloof niet dat ze er nog veel zoals Myriam maken!?”

Myriam weet echt waarover ze het heeft. Ze is helemaal thuis in die SEO-wereld. Als ik het verschil in websitebezoekers én omzet zie, dan ben ik een ongelofelijke believer van SEO geworden.

Mooie liedjes duren niet lang? Voor Mobile Clean wel!

Momenteel schrijft Myriam de teksten – SEO-proof natuurlijk 😎 – voor de pagina’s over de opleidingen die er in 2022 aankomen. “De tijd is rijp om de bergen kennis van vader Dirk, zoon Jonathan en neef Kenneth, door te geven aan autoliefhebbers zoals wij”, stelt Katleen.

“En Myriam schrijft maandelijks een blog én nieuwsbrief. En ze houdt natuurlijk de SEO-cijfers in de gaten, want dat is een geweldig voordeel van SEO: het is heel meetbaar. En cijfers … die liegen niet!”

Mooie liedjes duren niet lang, zegt het spreekwoord. Maar voor Mobile Clean en Myriam wel! Zij zijn klaar om er nog eens vijftien jaar in volle vaart voor te gaan.

Ready set … go! 🚘

Snak jij ook naar een waan-zin-nige omzetgroei?

Interview en tekst: Eveline Coppin – Boek van mijn leven

Magische SEO-copywriter nodig? Myriam Beeckman tovert jouw copy om!

Let’s magically connect!

Myriam is al jaren verslaafd aan twee dingen: schrijven en het web. Zo werd ze op geheel organische wijze SEO-copywriter én SEO-copytrainer. Ha! Als omnihongerig wezen is ze continu op zoek naar de nieuwste SEO-trends. Daarmee helpt ze haar klanten en cursisten scoren online. Naar verluidt komt er zelfs magie bij kijken, yep!