Groeicoach Evy De Smedt kiest voor *sparkelende* SEO-copywriting

Evy De Smedt werkte negen jaar voor Studio 100 als productiecoördinator en planner voor de grafici en tekenaars. Nadien deed ze drie jaar een veeleisende job bij de Persgroep, een ander groot mediabedrijf.

De vele deadlines, het ‘zich een nummer voelen’ en een inspirerende coaching op haar werk deden haar in 2018 beslissen het roer volledig om te gooien. Evy werd zelf coach.

Of wacht. Niet te snel! Even ademen. In. Uit. Zo snel ging dat nu ook weer niet … Evy nam heel bewust de tijd om haar gloednieuwe business vorm te geven en de juiste experten bijeen te zoeken. Voor de vindbaarheid van haar website klopte ze aan bij SEO-copywriter Myriam Beeckman.

Het werd een enthousiaste samenwerking die ook ná de lancering van Evy’s website bleef verder sparkelen!

Groeicoach Evy De Smedt was born

Effe rewind nu… terug naar 21 maart 2021. Het was de dag waarop de 38-jarige Evy De Smedt haar Facebooksite ‘Evy De Smedt Groeicoach’ lanceerde. Iedereen in de wijde omtrek van Opwijk mocht het weten. Een nieuwe coach was born and ready to shine.

Klantencase Evy De Smedt - het enneagram

Geen loopbaancoach, nee. Daarvoor koos ze expliciet niet. Businesscoach klopte ook niet. Transformatiecoach klonk ‘te zwaar’. Groeicoach dan? Hmmmm … Dat sloot naadloos aan bij wat ze wilde gaan doen: mensen persoonlijk laten groeien en de beste versie van zichzelf laten worden. En groeicoaches waren er nog niet veel. Naam kiezen: check!

Een coach met een backpack aan opleidingen

Hoe ze zich gaat onderscheiden van de andere coaches, vroeg ondergetekende. “Door mijn backpack aan opleidingen”, voert ze aan. Evy volgde niet één opleiding, maar een hele resem. Want als groeicoach houdt Evy van leren en groeien. Ha-ja!

Zo volgde ze een coachingsopleiding bij Training en Coaching Square in Zellik en specifieke trainingen als Big five for Life, Enneagram, Teamcoaching, Talentencoaching en Insights. “Het zijn – op de Team- en Talentencoaching na – stuk voor stuk gecertifieerde opleidingen, wat inhoudt dat onze kennis en kunde is getest”, geeft ze aan.

“Dat vond ik belangrijk. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn klanten. Iedereen mag zich namelijk coach noemen, gezien het geen beschermd beroep is. Zo’n certificering heeft daarom voor mij de waarde van een kwaliteitslabel.”

Interesse in wie iemand echt is

“Wat mij ook nog typeert, is mijn oprechte interesse in wie iemand écht is. Daarnaast wil ik er voor mijn klanten zijn gedurende hun hele traject. Ze mogen me daarom mailen of bellen tussen de sessies”, vertelt ze gemotiveerd. “Van die interactie hou ik echt.”

En die klanten? Dat mogen zowel particulieren als teams zijn. Zolang haar klanten maar enthousiast en gedreven zijn. Zolang ze maar goesting hebben om te groeien. Zolang ze maar vooruit willen. En niet bang zijn om naar zichzelf te kijken. Tiens … het lijkt Evy zelf wel.

“Ik laat mezelf inderdaad graag coachen, omdat ik weet wat het me oplevert”, zegt Evy met een smile. “Mijn drie topwaarden zijn dan ook spontaniteit, enthousiasme en groei.”

SEO-copywriter gezocht. Myriam gevonden!

Die waarden – spontaniteit en enthousiasme en groei – zocht en vond ze ook terug bij Myriam Beeckman, haar SEO-copywriter. “Ik volgde Myriam al een tijdje via sociale media. Toen ik een copywriter zocht om de teksten voor mijn website te schrijven, twijfelde ik geen seconde om haar te mailen. Ik kende wel copywriters, maar geen enkele die met SEO vertrouwd was.”

“Zeker omdat ik mijn praktijk van nul moet opbouwen is het belangrijk dat mensen me via Google makkelijk kunnen vinden.”

SEO of search engine optimization, zoekmachineoptimalisatie in het schoon Nederlands, was een term die Evy De Smedt al had horen waaien in haar vorige jobs. “Misschien brengt het vandaag nog niets op, maar ik ben er zeker van dat mij dat op termijn veel klanten gaat opleveren”, zegt de groeicoach overtuigd.

“Zeker omdat ik mijn praktijk van nul moet opbouwen, is het belangrijk dat mensen me via Google makkelijk kunnen vinden.”

Spontaan contact en flexibele samenwerking

Evy De Smedt nam in augustus 2020 contact op met Myriam. Ze had dan net anderhalf jaar achter de schermen van haar bedrijf gewerkt, onder meer door opleidingen te volgen. Dat in combinatie met het werk voor de carrosseriezaak van haar partner, Nico Vrijders en – last but not least – het dragen, op de wereld zetten en verzorgen van haar tweede dochter.

Het eerste contact met Myriam verliep spontaan. “We hadden een aangename babbel en Myriam wist meteen welke richting ik uit wou, omdat ze al websiteteksten voor coaches had geschreven.”

De drie maanden die daarop volgden, werkte Myriam de teksten samen met Evy uit. “Ik zette de input voor elke webpagina op mail, Myriam nam die grondig door en ging er met mij over in gesprek.”

Dan ging Myriam aan de slag en bezorgde ze Evy de SEO-teksten. Evy gaf feedback en Myriam finetunede. “Dat verliep bijzonder goed. Ik was altijd erg tevreden over wat Myriam afleverde. Soms had ze eens iets anders begrepen of verwoordde ze iets op een manier die niet echt ‘Evy’ was.”

“Het was evenwel nooit een probleem voor haar om iets te wijzigen. Tussendoor mocht ik soms iets vragen via e-mail of zelfs WhatsApp. Die flexibiliteit, dat apprecieerde ik erg!”

Myriams magie blijft ook na de website sparkelen

Myriam zet zichzelf in de markt als een magische schrijfkracht voor ondernemers en kmo’s. Waarin zit haar magie? “Ze denkt, voelt en leeft mee”, klinkt het zonder aarzelen. “Myriam luistert goed naar wie je bent en wat je nodig hebt.”

“Zo liet ze me nadenken of ik voor een online coaching evenveel zou vragen als voor een live coaching. En spoorde ze me ook aan te overwegen mijn prijzen te vermelden. Op zekere manier is ze dus ook wat mijn businesscoach geweest. Ik heb vroeger regelmatig met copywriters samengewerkt, maar die dachten nooit zo mee …”

“Myriam denkt, voelt en leeft mee. Ze luistert goed naar wie je bent en wat je nodig hebt. Ze laat je nadenken en geeft suggesties. Op zekere manier is Myriam ook wat mijn businesscoach geweest.”

Half december waren de teksten klaar en in mei 2021 stond de website van Groeicoach Evy online te blinken. Exit SEO-copywriter Myriam? Nee, hoor! Die blijft aan boord. Evy schakelt Myriam sinds april een halve dag per maand in. Van een blog schrijven over een websitetekst verfijnen tot e-mails reviewen.

Klantencase Evy De Smedt - workshop

Relaxen tijdens de zomermaanden?

En dan nu relaxen? “Nee, hoor”, knipoogt Evy. “De zomermaanden staan in het teken van mijn online zichtbaarheid. En ik geef ook al enkele workshops.”

“Zo zijn er inspiratieworkshops van The Big Five for Life op 2 juli en 3 augustus 2021. Voor wie er dan helemaal wil induiken, kan bij mij terecht voor een tweedaagse op 14 en 15 juli en 19 en 20 augustus 2021.”

“In het najaar lanceer ik mijn jaartrajecten, een mix van Q&A’s, Make me Better-sessies, persoonlijke coaching en groepscoaching. Daar heb ik zoveel zin in!”

Dat voelen we, Evy! Go go go! 💪

Interview & tekst: Eveline Coppin – Boek van mijn Leven

Net als Evy op zoek naar een SEO-copywriter voor je website?

Magische SEO-copywriter nodig? Myriam Beeckman tovert jouw copy om!

Let’s magically connect!

Myriam is al jaren verslaafd aan twee dingen: schrijven en het web. Zo werd ze op geheel organische wijze SEO-copywriter én SEO-copytrainer. Ha! Als omnihongerig wezen is ze continu op zoek naar de nieuwste SEO-trends. Daarmee helpt ze haar klanten en cursisten scoren online. Naar verluidt komt er zelfs magie bij kijken, yep!