Dat je helemaal tot hier bent geklikt, wil zeggen dat je overweegt een eigen boek uit te brengen. Je hebt al zo vaak verkondigd: “Ooit schrijf ik mijn eigen boek, let maar op!”. En bij die vage belofte bleef het dan… tot nu. 😊 Je bent op zoek naar een ervaren ghostwriter? Gevonden!

Wat is een ghostwriter?

Neenee, vertel me eerst eens: hoeveel kost dat, een boek laten schrijven? Ik weet wel dat deze vraag nu al op je lippen brandt… en ik kom er later zeker op terug, beloofd. But first things first: wat is een ghostwriter precies?

Een ghostwriter schrijft boeken voor anderen, zonder dat zijn naam ook maar ergens staat vermeld. Hij draagt zijn auteursrechten volledig af aan de opdrachtgever. Straf hé? Ik verzeker je, het is ‘geestig’ werk. 😉

Ik schrijf businessboeken voor visionaire ondernemers die uit de band willen springen:

 • Je wil een zakelijk boek of e-book schrijven? Topidee! Zo deel je jouw zorgvuldig opgebouwde expertise, overtuig je lezers van jouw unieke visie op de wereld en breng je hen waardevolle know-how bij waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Een boek met impact dus.
 • Je wil een zakelijke biografie schrijven? Geweldig! Door je levensverhaal als ondernemer neer te pennen en je wijsheden te delen, laat je letterlijk een onuitwisbare indruk na. Je laat binnenkijken in je hoofd en hart, wat je boek kwetsbaar en tegelijk zo krachtig maakt. Mensen lezen graag mensen, weet je.
Ghostwriter voor ondernemers die uit de band willen springen

Waarom wil je een boek schrijven?

Denk je bakken geld op te strijken door de verkoop van je boek? Helaas… hier in Vlaanderen is dat niet zo winstgevend. Tenzij je Brusselmans of Bekkari heet… en dan nog.

Waar je wél rijker van wordt, is de status die hoort bij de titel ‘auteur’. Wie schrijft, die blijft… echt wel. Je boek rolt over de tongen van je netwerk, zowel privé als zakelijk. Mits wat extra promotie pikken ook de media het op, regionaal en wie weet zelfs nationaal.

Je wordt opmerkelijk meer uitgenodigd als gastspreker. Klanten, partners én concurrenten erkennen je als expert. Want ja, je hebt tenslotte toch een boek geschreven.

Als auteur krijg je plots veel meer offline exposure. Je boek staat wel degelijk in de rekken van de boekenwinkel, zit nadien altijd wel in iemands rugzak of handtas en komt consequent tevoorschijn op de trein, in de wachtzaal of tijdens de middagpauze… Heerlijk, toch?

“Denk je bakken geld op te strijken door de verkoop van je boek? Helaas… hier in Vlaanderen is dat niet zo winstgevend. Maar je wordt wél rijker dankzij de status van auteur.”

Hoe begin je aan een boek?

Dat is vaak de tweede vraag die ondernemers mij stellen. Hoe beginnen we nu aan zo’n groot project? Alvast niet in Word. Huh?

Nope, jouw boek start in Excel

1/ We stellen een inhoudstafel op

Meteen van je hele boek? Yep, dat doen we al tijdens onze allereerste brainstormsessie. O zo belangrijk om te weten waar we precies naartoe werken in de komende maanden.

Natuurlijk zullen we die inhoudstafel later nog aanpassen en aanvullen. Een boek schrijven is een organisch proces. Maar wil je jouw boek zo efficiënt mogelijk schrijven? Dan start je met een duidelijke visie en een eerste opzet.

2/ Ik maak een concrete planning op

Vlak na onze eerste brainstorm maak ik een realistische en gedetailleerde werkplanning op in de tijd. Zo weet jij exact wanneer ik voor je boek schrijf en zelfs aan welk hoofdstuk ik op dat moment zal bezig zijn.

Doorgaans schrijf ik 1 dag per week aan eenzelfde boekproject en duurt het gemiddeld 12 maanden tot het finale manuscript er ligt. Afhankelijk van hoe dik je boek mag worden, heb ik natuurlijk meer of minder dagen nodig om het te schrijven. Ook alle inputmeetings, feedbackrondes en aanpassingen stop ik al mee in onze werkplanning.

Hoe begin je aan een boek?

Hoe schrijf je een boek?

Kunnen we dan nu beginnen met schrijven in Word? Welja, dat is de bedoeling. Maar eerst heb ik jouw waardevolle input nodig, of course.

Daarbij werk ik helemaal op maat van jouw noden en wensen:

 • Heb je zelf al bronmateriaal geschreven? Dan reviseer, herschrijf en herstructureer ik jouw teksten.
 • Vertel je veel liever? Dan plannen we face-to-face interviews in om de nodige input te verzamelen.
 • Vertrouw je op mijn researchkunsten? Dan spit ik voor jou externe bronnen uit en verwerk ik die informatie in het manuscript. O ja, en ondertussen hou ik zorgvuldig een bronnenlijst bij volgens de regels van de kunst.

Mijn ervaring leert me dat het een mix zal worden van dat alles. Je hebt her en der al wat eigen materiaal liggen, je hebt daar ongetwijfeld nog veel bij te vertellen en je zal me wel doorsturen naar andere online en offline bronnen.

Met al die input ga ik vervolgens aan de slag, compleet in stilte gehuld op mijn schrijfkamer… een hele dag lang. Ja, dat is effectief zo intens als het klinkt. Mijn man noemt het mijn ‘schrijfbubbel‘ die hij no way never durft te doorprikken. Ook mijn gsm staat dan op stil, zonder wifi-connectie. Mochten er die dag aliens landen op aarde, deze ghostwriter zou het pas als laatste weten. Werkelijk.

Vlaamse ghostwriter

Een boek schrijven vergt commitment, ook van jou

Maandelijks krijg je van mij het manuscript doorgemaild, samen met de geüpdatete werkplanning.

De bedoeling is dan dat:

 • Je het manuscript grondig naleest;
 • Je comments over inhoud en schrijfstijl voorziet in de kantlijn;
 • Je nog extra ideeën en content meegeeft. Die ingevingen van het moment, weet-je-wel. 😊

In deze feedbackfase verwacht ik flink wat commitment van jou. Dat benadruk ik graag nu al. In de komende maanden zal ook jij genoeg tijd moeten – toch wel, moeten – uittrekken voor je boekproject.

Het is dan ook jouw boek, niet? Jouw naam prijkt op de kaft. Dan veronderstel ik dat je ook jezelf voor de volle 100 % in je boek wil herkennen. Wel, dat wil ik ook. Daarom heb ik jouw toegewijde feedback keihard nodig.

Wil je liever een boek zonder (be)ziel(ing)? Dan vind je vast wel een andere ghostwriter die het én veel vlugger én veel goedkoper wil doen. Er zijn genoeg boekjes op de markt die nog bomvol taalfouten en onwaarheden staan. Je zal maar de auteur wezen…

Een boek schrijven wat kost dat?

Een boek schrijven, wat kost dat nou?

Om even terug te keren naar jouw allereerste – en zeer terechte – vraag: wat kost dat hele boekproject nou?

Reken je even mee? Het hangt af van:

 • de dikte van je boek, uitgedrukt in woorden. Neem nu een businessboek van 40.000 woorden. Dat zijn ongeveer 160 pagina’s platte tekst (250 woorden/A5-pagina). Platte tekst wil zeggen: zonder afbeeldingen, foto’s, witruimte of andere “lucht” in je boek.
 • hoeveel bronmateriaal jij al hebt geschreven. Jouw kladteksten herschrijven gaat een stuk sneller dan schrijven vanaf nul.
 • hoe toegewijd je bent om van jouw boek SAMEN een bestseller te maken. Hoe gerichter jouw input en feedback, hoe vlotter ik kan werken.

Nu, doorgaans werk ik 30 dagen aan een manuscript van 40.000 woorden. Dan vertrek ik van een wit blad en jouw input via interviews. Dat geeft je al een idee, niet? Ik maak absoluut geen geheim van mijn schrijftarieven.

Máár! Omdat zo’n ghostwriting project toch een mooie, lange opdracht is, maak ik voor jou een zijdezacht prijsje!

Wat jij nu vooral nodig hebt, is een offerte op maat van jóuw boekproject. En daarom: zullen we eerst een uurtje vrijblijvend kennismaken?

Ik ben zeer benieuwd naar je plannen! 😊

Samenwerken met deze ghostwriter?

De rode draad doorheen mijn werk: een persoonlijke, gerichte, eerlijke en kwaliteitsvolle aanpak:

 • Bij een eerste vrijblijvende kennismaking vertel je mij álles over je boekproject.
 • Ik bezorg jou een gedetailleerde offerte op basis van al jouw wensen.
 • We maken van bij het begin heldere afspraken rond werkwijze en deadlines.
 • Terwijl ik voor jou werk, blijf ik graag nauw verbonden met jou.
Friends?