Ghostwriter gezocht? Gevonden!

Dat je helemaal tot hier bent geklikt, wil zeggen dat je overweegt een eigen boek uit te brengen. Je hebt al zo vaak verkondigd: “Ooit schrijf ik mijn eigen boek, let maar op!” En bij die vage belofte bleef het dan… tot nu. Op zoek naar een ervaren ghostwriter? Gevonden!

Wat is een ghostwriter?

Neenee, vertel me eerst eens: hoeveel kost dat, een boek laten schrijven? Ik weet wel dat deze vraag nu al op je lippen brandt… en ik kom er later zeker op terug, beloofd. But first things first: wat is een ghostwriter precies?

Een ghostwriter schrijft boeken voor anderen, zonder dat zijn naam ook maar ergens staat vermeld. Hij draagt zijn auteursrechten volledig of gedeeltelijk af aan de opdrachtgever. Straf hé? Ik verzeker je, het is ‘geestig’ werk.

Ik schrijf businessboeken voor visionaire ondernemers

 • Je wil een zakelijk boek of e-book schrijven? Topidee! Zo deel je jouw zorgvuldig opgebouwde expertise, overtuig je lezers van jouw unieke visie op de wereld en breng je hen waardevolle know-how bij waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Een boek met impact dus.
 • Je wil een zakelijke biografie schrijven? Geweldig! Door je levensverhaal als ondernemer neer te pennen en je wijsheden te delen, laat je letterlijk een onuitwisbare indruk na. Je laat binnenkijken in je hoofd en hart, wat je boek kwetsbaar en tegelijk zo krachtig maakt. Mensen lezen graag mensen, weet je.
Myriam Beeckman is ghostwriter voor ondernemers die uit de band willen springen.

Belangrijke dienstmededeling!

Sinds 2021 werk ik samen met Eveline Coppin, een machtige ghostwriter die heel graag jouw levensverhaal optekent met haar wonderlijke pen. Zij staat ook in voor de vormgeving van je boek, als je dat wil.

Als collega’s zijn wij alvast een unieke match! Mogen wij onze taalkrachten bundelen voor jou, dan heb je zowaar 2 paar ogen die jouw manuscript tot het allerhoogste niveau tillen.

Maar… waarom wil je een boek schrijven?

Denk je bakken geld op te strijken door de verkoop van je boek? Helaas… hier in Vlaanderen is dat niet zo winstgevend. Tenzij je Brusselmans of Bekkari heet… en dan nog.

Waar je wél rijker van wordt, is de status die hoort bij de titel ‘auteur’.

 • Wie schrijft, die blijft… echt wel. Je boek rolt over de tongen van je netwerk, zowel privé als zakelijk. Mits wat extra promotie pikken ook de media het op, regionaal en wie weet zelfs nationaal.
 • Je wordt opmerkelijk meer uitgenodigd als gastspreker. Klanten, partners én concurrenten erkennen je als expert. Want ja, je hebt tenslotte toch een boek geschreven.
 • Als auteur krijg je plots veel meer offline exposure. Je boek staat wel degelijk in de rekken van de boekenwinkel, zit nadien altijd wel in iemands rugzak of handtas en komt consequent tevoorschijn op de trein, in de wachtzaal of tijdens de middagpauze… Heerlijk, toch?

“Denk je bakken geld op te strijken door de verkoop van je boek? Helaas… hier in Vlaanderen is dat niet zo winstgevend. Maar je wordt wél rijker dankzij de status van auteur.”

Hoe begin je aan een boek? Eerst: brainstormen & plannen!

Dat is vaak de tweede vraag die ondernemers zich stellen. Hoe beginnen we nu aan zo’n groot project? Alvast niet in Word. Huh?

Nope, jouw boek start in Excel.

1 – We stellen een inhoudstafel op

Meteen van je hele boek? Yep, dat doen we al tijdens onze allereerste brainstormsessie. O zo belangrijk om te weten waar we precies naartoe werken in de komende maanden.

Natuurlijk zullen we die inhoudstafel later nog aanpassen en aanvullen. Een boek schrijven is een organisch proces. Maar wil je jouw boek zo efficiënt mogelijk schrijven? Dan start je met een duidelijke visie en een eerste opzet.

2 – We maken een concrete planning op

Vlak na onze eerste brainstorm maken we een realistische en gedetailleerde werkplanning op in de tijd. Zo weet jij exact wanneer de ghostwriter voor je boek schrijft en zelfs aan welk hoofdstuk we op dat moment bezig zijn.

Als we 1 dag per week aan jouw boekproject werken, duurt het gemiddeld 12 maanden tot het finale manuscript er ligt. Afhankelijk van hoe dik je boek mag worden, heeft een ghostwriter natuurlijk meer of minder dagen nodig om het te schrijven.

Ook alle inputmeetings, feedbackrondes en aanpassingen stoppen we al mee in onze werkplanning.

Ghostwriter gezocht? Myriam Beeckman schrijft voor jou!

Hoe schrijf je een boek samen met de ghostwriter?

Kunnen we dan nu beginnen met schrijven in Word? Welja, dat is de bedoeling. Maar eerst hebben we jouw waardevolle input nodig, of course.

Daarbij werkt een ghostwriter helemaal op maat van jouw noden en wensen:

 • Heb je zelf al bronmateriaal geschreven? Dan reviseren, herschrijven en herstructureren wij jouw teksten.
 • Vertel je veel liever? Dan plannen we face-to-face interviews in om de nodige input te verzamelen.
 • Vertrouw je op onze researchkunsten? Dan spitten we voor jou externe bronnen uit en verwerken die informatie in het manuscript. O ja, en ondertussen houden we zorgvuldig een bronnenlijst bij volgens de regels van de kunst.

De ervaring leert me dat het een mix zal worden van dat alles. Je hebt her en der al wat eigen materiaal liggen, je hebt daar ongetwijfeld nog veel bij te vertellen en je zal ons wel doorsturen naar andere online en offline bronnen.

Een boek schrijven vergt commitment, ook van jou

Maandelijks krijg je van ons het manuscript doorgemaild, samen met de geüpdatete werkplanning.

De bedoeling is dan dat:

 • Je het manuscript grondig naleest;
 • Je comments over inhoud en schrijfstijl voorziet in de kantlijn;
 • Je nog extra ideeën en content meegeeft. Die ingevingen van het moment, weet-je-wel.

In deze feedbackfase verwachten we flink wat commitment van jou. Dat benadruk ik graag nu al. In de komende maanden zal ook jij genoeg tijd moeten – toch wel, móeten – uittrekken voor je boekproject.

Het is dan ook jouw boek, niet? Jouw naam prijkt op de kaft. Dan veronderstel ik dat je ook jezelf voor de volle 100 % in je boek wil herkennen. Wel, dat willen wij ook. Daarom hebben we jouw toegewijde feedback keihard nodig.

Newsflash!

Wil je liever een boek zonder (be)ziel(ing)? Dan vind je vast wel andere ghostwriters die het én veel vlugger én veel goedkoper willen doen. Boekjes genoeg op de markt die nog bomvol taalfouten en onwaarheden staan. Je zal de auteur maar wezen dan…

Een boek schrijven, wat kost dat nou?

Om even terug te keren naar jouw allereerste – en zeer terechte – vraag: wat kost dat hele boekproject nou? Het antwoord luidt: dat hangt helemaal af van jouw wensen en hoe vlot de schrijfwerken vorderen.

Deze factoren spelen een belangrijke rol:

 • de dikte van je boek, uitgedrukt in woorden. Neem nu een businessboek van 40.000 woorden, dat zijn ongeveer 160 pagina’s platte tekst (250 woorden per A5-pagina). Platte tekst wil zeggen: zonder afbeeldingen, foto’s, witruimte of andere “lucht” in je boek.
 • hoeveel bronmateriaal jij al hebt geschreven. Jouw kladteksten herschrijven gaat in vele gevallen sneller dan schrijven vanaf nul, maar soms ook helemaal niet. Daarom beoordelen we graag eerst de kwaliteit van je bronteksten. Op basis daarvan kunnen we jou een realistische tijdsinschatting geven.
 • hoe toegewijd je bent om van jouw boek SAMEN een bestseller te maken. Hoe gerichter jouw input en feedback, hoe vlotter jouw ghostwriter kan werken. Heel belangrijk dat we op eenzelfde communicatielijn zitten.

“Doorgaans werken wij 30 dagen aan een manuscript van 40.000 woorden. Dan vertrekken we van een wit blad en jouw input via interviews. Dat geeft je al een idee, niet?”

Samenwerken met deze ghostwriters?

Wat jij nu nodig hebt, is een offerte op maat van jóuw boekproject. En daarom: zullen we eerst een half uur gratis kennismaken? Wij zijn alvast benieuwd naar jouw plannen!

De rode draad doorheen ons werk: een persoonlijke, gerichte, eerlijke en kwaliteitsvolle aanpak.

Bij een eerste vrijblijvende kennismaking vertel je ons álles over je boekproject. Wij bezorgen jou een gedetailleerde offerte op basis van al jouw wensen. We maken van bij het begin heldere afspraken rond werkwijze en deadlines. Terwijl je ghostwriter voor jou werkt, blijft ze graag nauw verbonden met jou.