Flowering kiest voor futureproof website

Amanda Samaey - Flowering

Amanda Samaey volgde al een tijdje mijn nieuwsbrieven. We kwamen elkaar wel eens tegen op social media ook. Toen ze me voor ’t eerst belde, hing er dus een aangename, gemoedelijke sfeer tussen ons.

Amanda wist eigenlijk al verdraaid goed hoe ik het aanpakte als copywriter. En precies daarom wilde ze mij inschakelen. Om haar vernieuwde website te voorzien van futureproof teksten: SEO-gericht en helemaal ‘Flowering’.

Flowering: naar meer zelfzorg en bewustwording

Met Flowering wil Amanda zelfbewuste mensen zowel fysiek, emotioneel als spiritueel een niveau hoger tillen. Dat doet ze via pittige lessen Kundalini yoga, ingetogen sessies Lu Jong yoga, heilzame klankheling met de gong en frequentietherapie met de Healy.

Flowering betekent niet alleen ‘openbloeien‘, maar staat ook voor die rustgevende ‘flow’ in je leven krijgen. Jóuw flow, voor alle duidelijkheid. Want Amanda wil jou inspireren om jezelf te ondersteunen in wie je werkelijk bent. In al haar lessen staan zelfliefde en bewuste zelfzorg centraal.

Zeg dus nooit zomaar “yogales” of “gongbad” tegen een Floweringsessie. De vele testimonials die ik doorheen de website mocht weven, getuigen van Amanda’s unieke gave. Tijdens onze zoomgesprekken voelde ik haar passie zó door het scherm stromen. Krachtige woorden verpakt in een warme, zachte stem.

Amanda hoefde niet de ‘boodschapper’ te spelen bij vragen of problemen.
Haar webdesigner en ik, wij brieften elkaar rechtstreeks. Want een duidelijke communicatie is key bij een websiteproject. Toch?

Hallo, webdesigner! Ik ben de SEO-copywriter

Toen onze samenwerking begon, waren de renovatiewerken op Amanda’s website al volop aan de gang. De webdesigner was bezig met de nieuwe look ’n feel en alle technische issues. Het allereerste wat ik deed, was netjes kennismaken met hem en mijn plan van aanpak voorleggen.

Amanda hoefde dus niet de ‘boodschapper’ te spelen bij vragen of problemen. Haar webdesigner en ik, wij brieften elkaar rechtstreeks en in ons vakjargon. Want een duidelijke communicatie is key als meerdere partijen samen eenzelfde website vormgeven. Toch?

Het volgende wat ik deed, was een uitgebreid SEO-onderzoek. Amanda wilde met haar vernieuwde website zo hoog mogelijk ranken in de Google zoekresultaten. Een hele dag lang verdiepte ik me in de online concurrenten van Flowering en speurde ik met mijn SEO-tools naar de meest haalbare keywords of zoekwoorden. Verhelderend – en ook gewoon superfun om te doen!

SEO-onderzoek voor Flowering | Copywriter Myriam Beeckman

SEO-copywriting is meer dan schrijven alleen…

Dankzij het SEO-onderzoek was ik meteen ook ingelezen in de materie. Double win! Want dat maakte onze inputbriefings efficiënt en to-the-point. Ik begreep goed wat Amanda’s core business was. Meer nog: ik wist hoe haar concurrenten zich profileerden online. Dus wist ik precies waar en hoe wij het beter konden doen.

Amanda en ik bespraken doel, doelpubliek, imago en tone of voice van de nieuwe Flowering. We rolden de nieuwe websitestructuur uit en bepaalden de focus keywords per pagina. Nu stond het geraamte klaar om gevuld te worden met SEO-copywriting.

Na elke schrijfdag mailde ik het werkdocument met de nieuwe teksten door. Amanda gaf schriftelijke feedback en stuurde het document tijdig terug (dikke dankjewel daarvoor! 🙌). Zo speelden we dus ultrakort op de bal. Elke inputsessie bouwde constructief verder op de vorige, wat de content dan weer genoeg tijd gaf om te ‘rijpen’.

… zóveel meer, met bonussen en al!

Na enkele schrijfdagen lagen de finale teksten er: gekeerd, gekeurd en bijgeschaafd tot de perfectie. Inclusief SEO-technische richtlijnen voor de webdesigner, die daar overigens heel blij mee was.

O ja, en ik beloofde Amanda nog een SEO-bonus! Van zodra de webdesigner alle teksten in de website had gestopt, kreeg ik toegang tot de backend (websiteplatform). Want er restte mij nog één heel belangrijke SEO-ingreep: voor elke pagina een catchy metatekst schrijven.

De Flowering website is nog maar net gelanceerd, maar wél meteen futureproof. Met stevige fundamenten, een unieke ondernemersziel en zorgvuldig afgestemd op het juiste doelpubliek. Meer konden we niet doen om deze website een razendsnelle online start te geven.

Of ja, misschien toch wel: een klantencase schrijven, zodat ik als trotse SEO-copywriter nog wat extra reclame kon maken voor deze fenomenale klant. 😎

Amanda Samaey van Flowering

En wat vond Amanda er zelf van?

Ik kreeg al een tijdje de nieuwsbrieven van Copywriter Myriam Beekman in mijn bus. Telkens viel het me op hoe kort, krachtig, helder en gestructureerd ze schreef. Ik hield van haar ‘stijl’. Ik las haar nieuwsbrief graag, omdat Myriam op luchtige en ook grappige manier met de content speelde. Ik kreeg telkens een helder en inspirerend verhaal te lezen dat me ‘goesting’ deed krijgen om zelf aan de slag te gaan. Die nieuwsbrieven waren dus voor mij ‘de aanzet’ om de stap te zetten.

Ik nam contact op met Myriam om mijn site te voorzien van ‘passende tekst’ waar je blij van wordt; seo-proof, natuurlijk. En ik ben heel blij dat ik die stap gezet heb. Myriam is een madam die weet van aanpakken. Ze werkt gestructureerd, wat ik heel belangrijk vind. Daarnaast neemt ze de tijd om duidelijk te krijgen wat voor mij belangrijk is. Ze staat open voor ideeën, vragen, bedenkingen… Zo schrijft ze teksten die echt ‘goed voelen’.

Ik vind haar echt een ‘power woman’, want zij slaagde erin om op korte tijd goede kwaliteitsvolle tekst te schrijven met een tikkeltje/sprankel meer… De teksten zijn authentiek, ze weet van aanpakken, ze kent haar stiel, ze is een natuurtalent, ze gaat ervoor, niets is haar te veel, ze is een rots in de branding. Kortom, Myriam: dankjewel, zo blij dat ik met jou kon samenwerken!

Denk je dat het even goed klikt tussen ons?

Laten we vrijblijvend kennismaken, you and me.

Magische SEO-copywriter nodig? Myriam Beeckman tovert jouw copy om!

Let’s magically connect!

Myriam is al jaren verslaafd aan twee dingen: schrijven en het web. Zo werd ze op geheel organische wijze SEO-copywriter én SEO-copytrainer. Ha! Als omnihongerig wezen is ze continu op zoek naar de nieuwste SEO-trends. Daarmee helpt ze haar klanten en cursisten scoren online. Naar verluidt komt er zelfs magie bij kijken, yep!