Een vliegende start(er)

Bon. Laten we het eens hebben over de eerste vuistregel in Ondernemersland: positioneer jezelf meteen stevig, duidelijk en doelgericht.

Als beginnend zelfstandige is dat niet zo evident. Want hoe begin je daaraan? Waar doe je zoiets? En vooral: wat vertel je dan best wel of misschien net niet?

Er was eens… een startende copywriter

Ik neem er het voorbeeld bij van een dame, achterin de dertig, die eindelijk de stap heeft gezet naar het ondernemerschap. Ze wil zelfstandig schrijven, want dat doet ze graag. Het liefst van al eigenlijk.

Voor bedrijven, KMO’s of de kleine zelfstandigen bijvoorbeeld.

Copywriting heet zoiets, reclameteksten in het schoon Vlaams. Ze houdt vooral van langere teksten, zoals persberichten, brochures, blogartikels, klantencases, nieuwsbrieven… Ook bestaande teksten wil ze gerust opfrissen en reviseren.

Toegegeven, ze wás best wel graag leerkracht Nederlands.

WordPress websites

Websites kan ze trouwens ook mee helpen bouwen en SEO-proof vullen. Zelf runt ze al meer dan tien jaar verschillende blogs en dus kent ze wel een ferm aantal knepen van het vak.

Hiervoor werkt ze graag met WordPress, wat ze een heel gebruiksvriendelijk websiteplatform vindt.

Ghostwriter voor jouw boek

Ze hoopt heel persoonlijk te mogen schrijven ook, als ghostwriter. Voor de ondernemer of de gewone man in haar straat.

Daarbij denkt ze aan al die grote momenten in het leven waar een mens al eens lyrisch van wordt, maar dat gevoel zelf niet goed weet uit te drukken. Voor zulke mensen wil ze er dus kunnen zijn, luisterend oor inbegrepen.

Hoe maak je een vliegende start?

Dan komen we terug tot de hamvraag van dit artikel: hoe zet zo iemand zich meteen stevig in de markt? Hoe laat ze duidelijk weten aan heel Vlaanderen dat ze uitermate gedreven is in alles wat ze doet?

Dat ze best wel het verschil kan maken voor haar klanten door haar persoonlijke en gerichte aanpak? Dat ze steeds weer haar ervaring uitbouwt dankzij die constante honger naar nieuwe kennis? En dat ze als nieuwkomer verdomd veel goesting heeft om dat alles te bewijzen ook.

Het antwoord is simpel: ze schrijft haar doelen en kwaliteiten neer in een blogpost en deelt die vervolgens op al haar sociale mediakanalen met enkel dit voor ogen: zoveel mogelijk likes en shares versieren.

En wie weet, ja… zelfs een klant of twee. 😉

[Update op 23 juni 2020]

Benieuwd hoe het deze starter ondertussen vergaat? Oooo ja hoor, ze vliegt nog steeds! 😉 Mail haar gerust