Dag van de copywriter!

Schrijven op commando? Niet altijd even simpel. Zelfs niet voor een copywriter die verondersteld wordt dagelijks flitsende fonkelnieuwe teksten uit haar mouw te schudden met een X-factor gelijk aan die van de Perseïden-meteorenzwerm in augustus.

Herkenbaar? Lees gerust verder.

Een hele goede tip om die zogenaamde writer’s-block te doorboren is deze FijneDagVan-kalender. Want elke dag is wel een FijneDagVan! Zo beweert de website. Inderdaad, elke dag valt er wel iets of iemand te vieren. En dat op zich kan ideaal inleidingvoer zijn voor je nieuwe blogartikel of een Facebookpostje. Ik geef het maar mee.

Dus. Welke FijneDagVan is het vandaag, zo op 11 augustus?

Tromgeroffel en klaroengeschal… Geen enkele. Euh. De kalender vertoont nog een aantal gaten, vooral dan in juli en augustus.

Gisteren was het nochtans Dag van de BioDiesel én van de Leeuw. Een uiterst dankbare dag, me dunkt. Morgen is het -o heerlijk- Dag van de Olifant. Maar vandaag is het geen enkele FijneDagVan. Jammer voor iedereen die op deze elfde augustus inspiratieloos is opgestaan.

Maar! Ook hier is de wet van de negatieve ruimte bijzonder sterk aanwezig. Want welke FijneDagVan staat nog niet met stip genoteerd in deze kalender?

Juist ja, de Dag van de Copywriter!

Willen we dat voortaan zo noteren op 11 augustus? Dan weten we alvast wat geschreven volgend jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.