10 musts voor een salespagina die 100 % zeker verkoopt

SEO-copywriter Myriam Beeckman houdt een cadeautje vast. Hoe schrijf je nou die ultieme salespagina?

Een salespagina? Da’ s jouw allerbeste verkoopgesprek op papier. Of eerder: op het scherm.

En het ultieme doel van zo’n salespagina? De klant onherroepelijk overtuigen en aanzetten tot kopen. Net alsof je dat offline zou doen.

Een grandioos verkoopgesprek, maar dan online

Ben je een getalenteerde verkoper, dan weet je al hoe je een succesvol verkoopgesprek voert offline.

Je trekt je hele register open en haalt er het ene overtuigingsmiddel na het andere uit. Je wringt jezelf in de schoenen van de klant en bewandelt mee zijn gedachtepad. En gaandeweg zorg je dat er geen greintje twijfel meer overblijft.

De enige oplossing voor zijn probleem? Aha, die heb jij!

Bij een online salespagina doe je net hetzelfde, maar dan met je pen. Het grote verschil? Je ziet en hoort de reacties van je prospect niet. Je kan dus niet direct inspelen op zijn ‘hmmms’ en ‘jamaars’. Dat betekent dat je salespagina nóg grandiozer komaf moet maken met alle mogelijke bezwaren.

Een knallende salespagina in 10 stappen

Hoe doe je dat? Met pure psychologie. Volg dit 10-stappenplan voor een salespagina die 100 % zeker verkoopt:

1 – Aandacht! Aandacht!

Trek al meteen de aandacht met een pakkende paginatitel. Stel een prikkelende vraag of lok controverse uit. Druk al een beetje op die pijn waarmee je prospect worstelt.

In de directe ondertitel van je salespagina kan je het hebben over de redding die nabij is. Jouw oplossing, jouw belofte. Verwerk hier ook de naam in van je nieuwe product of dienst.

2 – Het pijnlijke probleem van de klant

Start de tekst van je salespagina met een herkenbaar verhaal. Vertel in geuren en kleuren over dat pijnlijke probleem van de klant. Miserie, ellende, kopzorgen… een straatje zonder einde is het. En dat moet maar eens gedaan zijn, awelja!

Vertel vooral ook wat ze missen op dit moment: geld, geluk, comfort, tijd, goede vooruitzichten, een leven zónder pijn. Wie wil dat nu niet?

3 – Jij ben de expert, uiteraard

En wie ben jij dan wel dat jij deze salespagina zomaar durft online te gooien? Met welk recht ontneem jij de kostbare tijd van deze lezer?

Stel jezelf krachtig voor, dus. Mét foto uiteraard. Blakend van zelfvertrouwen, maar zonder hautain over te komen. Staaf je kennis en expertise met concrete bewijzen. Cijfers, titels, diploma’s en publicaties. En pure menselijkheid. Dat wil de kritische koper zien.

Geef cadeautjes weg op je salespagina

4 – Jouw oplossing met specifieke voordelen

Jouw expertise geeft jou dus alle recht om met een gepaste oplossing te komen. Dé oplossing, eigenlijk. En de beste oplossing voor de klant? Die is snel en eenvoudig. Daar komt het in the end toch meestal op neer.

Som heel specifiek alle voordelen en resultaten op: financieel, emotioneel, relationeel, fysiek, mentaal, in de tijd… gooi alles wat relevant is in de strijd. Zo heb je meer kans dat je hier al op je salespagina iemands gevoelige snaar raakt.

5 – Jouw concrete aanbod

Oké, de prospect is genoeg opgewarmd nu. Hij is helemaal klaar voor jouw aanbod. Nu komt het erop aan concreet uit te leggen wat je hem te bieden hebt.

Waaruit bestaat jouw nieuwe dienst of product precies? Welke specificaties en onderdelen zijn er? Hoeveel van wat ontvangt de klant? En o ja, over de prijs zwijgen we nog even nu… 😉

6 – Extra cadeautje en 100 % garantie

We geven eerst nog wat extra waarde mee. Ja hoor, ’t Is werkelijk feest op deze salespagina!

Ten eerste heb je nog wat bonusmateriaal weg te geven. Een gratis cadeautje, extra waardevolle producten of diensten, enkel en alleen als ze intekenen of bestellen via deze pagina. Wauw!

En garantie, ook dat nog. Je staat helemaal achter je product of dienst en je weet 100 % zeker dat de klant tevreden zal zijn. En anders? Dan krijgen ze hun geld terug of mogen ze gratis omruilen.

Zo, dat klinkt lekker geruststellend.

7 – Dat alles voor een ultrazacht prijsje

We waren het al bijna vergeten door al die feestdrukte… het prijskaartje, jawel! En hoe je het ook draait of keert, die prijs dekt áltijd de superwaardevolle lading. Want kijk eens wat de klant daarvoor allemaal in ruil krijgt?

Som nog eens alle waarde binnen jouw aanbod op, kort en bondig. Vermeld ook de bonussen en de garantie. Nu, als je daar die ultrazachte prijs tegenover zet, dan is dat toch absoluut zijn investering waard? Zeg nu zelf.

8 – De praktische kant? Zo gepiept!

En hoe verloopt dat alles praktisch gezien? Ook dat gaat lekker snel en simpel. Vertel onderaan je salespagina in duidelijke taal wat er gebeurt als de klant beslist om in te gaan op je aanbod.

Stuur je hem een bevestigingsmail? Bel je hem persoonlijk op? Kan hij meteen het product downloaden? Hoeft hij zich enkel te registreren en gaat de rest vanzelf? Uiteraard!

9 – Deze gelukkigen gingen je voor

Aaah, wat is er sterker dan mond-tot-mondreclame? Vrijwel niets, juist. Online komt dat neer op testimonials of klantengetuigenissen. Zorg dat je er zo’n paar loskrijgt bij je huidige klanten. Ze zijn goud waard.

Plaats één of meerdere testimonials op je salespagina. Met een foto erbij komen ze nóg authentieker over. Kijk eens hoe gelukkig die klanten van jou er toch uitzien!

10 – Meerdere call-to-actions op je salespagina

Een call-to-action (CTA) is een actieknop die jouw prospect aanzet om te kopen. Om te ‘converteren’, heet dat in marketingtaal. Zo’n knop hoort werkelijk van het scherm af te spatten. Er staat ook telkens een overtuigend introzinnetje bij.

Nu, een salespagina is monsterlijk groot. Als je helemaal tot op het einde wacht om een call-to-action te plaatsen, dan zijn er al enkele vogels gaan vliegen. Mensen zijn heel verschillend in hun koopproces. Ze converteren niet allemaal op hetzelfde moment.

Verspreid dus meerdere CTA’s over de hele salespagina. Geef prospects de kans om op verschillende momenten in te schrijven of te bestellen.

🧐 EXTRA LEESTIP!
Wil je weten hoe een CTA met hoog klikgehalte eruit ziet? Lees dan dit blogartikel: “Meer kliks dankzij een sterke call-to-action.

Heb je deze 10 stappen netjes gevolgd? En staat er nu een tekst van minstens 1200 woorden op je scherm te blinken? Nou… dan ben ik absoluut zeker dat je zal knallen met je salespagina.

Vergeet niet de link naar je pagina overal te delen. Veel succes!

Wat is jouw ervaring met salespagina’s?

Deel ze in een comment hieronder!

Vragen voor mij?
Ik ben maar een klik op deze flashy actieknop verwijderd. 👇

Magische SEO-copywriter nodig? Myriam Beeckman tovert jouw copy om!

Let’s magically connect!

Myriam is al jaren verslaafd aan twee dingen: schrijven en het web. Zo werd ze op geheel organische wijze SEO-copywriter én SEO-copytrainer. Ha! Als omnihongerig wezen is ze continu op zoek naar de nieuwste SEO-trends. Daarmee helpt ze haar klanten en cursisten scoren online. Naar verluidt komt er zelfs magie bij kijken, yep!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.